Årets affaldsindsamling i Allerød

Selv om Allerød ved et hurtigt blik kan se ren og pæn ud, så kom indsamlerne tilbage med 544 kg. affald.

Resultat af årets affaldsindsamling

Søndag den 31. marts var der affaldsindsamling tre steder i Allerød —  i Lynge, Lillerød og Blovstrød. 

Der kom indsamlere fra start kl. 10, familier med børn, små og store, og voksne, der ville ud og samle skrald. Vejret var med os, solen skinnede fra en skyfri himmel og der blæste en kold vind, det var lige vejr til indsamling af skrald.

Selv om Allerød ved et hurtigt blik kan se ren og pæn ud, så kom indsamlerne tilbage med 544 kg. affald, 170 dåser med pant, 110 dåser uden pant og 700 cigaretskodder. Derudover var der glasflasker, meget plastic, dyner, cykler jernrør, spejle tegl, en murer balje og en bærbar computer. Det var en stor fornøjelse at se børnenes engagement for indsamlingen, det var tydeligt at skrald i naturen synes de er helt forkert.

Nogle steder var der ekstra meget skrald og det gjaldt især Sandholmgårdsvej ved Center Sandholm her måtte en trailer til for at få de 55 kg. affald fjernet. Centerledelsen er kontaktet med opfordring til at holde området ved busstoppestedet rent og pænt.

En stor tak til alle indsamlerne for deres indsats. Og en tak til Park og vej som afhenter det indsamlede affald mandag formiddag. Og tak til Super Brugsen i Lynge og REMA 1000 i Lillerød og Blovstrød.

Hvad kan vi lære af affaldsindsamlingen? Lad nu være med at smide plastik, skodder og dåser i naturen.

Mvh
Marianne Engberg
Formand for DN Lokalafdeling Allerød


Opfølgning

Center Sandholm giver udtryk for at de er overraskede over mængden af affald på nordsiden af vejen. Deres fokus har hidtil været på sydsiden. Fremover vil de sammen med beboerne være opmærksomme på begge sider af Sandholmgårdsvej, når de samler affald.