Nyhed

Fokus på naturen i Allerød

Naturen i Allerød er sat i stævne, når DN har årsmøde tirsdag den 13. november i Lillerød Sognegård. Præsident Maria R. Gjerding giver et oplæg om Naturens vilkår, og borgmester Karsten Längerich (V) deltager i en åben debat med gæster fra salen om, hvordan vi får mere natur og løfter naturen ud af sin krise. Kan vi nå at gøre noget for at vende krisen i klimaet, biodiversiteten og miljøet, er aftenens omdrejningspunkt.

Allerød er midt i en rivende udvikling i bebyggelse og industriudvikling. Samtidig huser kommunen landbrug, gamle skove og værdifulde naturområder. Det stiller store krav til visionerne for naturen både over og under jorden, hvor grundvandet er udsat for nedsivning af sprøjtegifte.

Maria R. Gjerding, ny præsident i Danmarks Naturfredningsforening, giver sit bud på, hvordan vi kan tackle klimakrisen og samtidig højne biodiversiteten i Danmark:

- Naturen er i voldsom tilbagegang. Klimakrisen truer vores livsvilkår her på jorden. Og det rene drikkevand er under voldsomt pres. Men det behøver ikke være sådan. Vi har alle et ansvar, og vi kan vælge at handle og knække kurven nu, siger Maria R. Gjerding.

Naturen har brug for dig

Maria R. Gjerding har igennem sit mangeårige politiske virke arbejdet målrettet for at gøre klima- og miljødagsordenen aktuel og sætte konkrete mål for at vende den negative udvikling. Og aldrig har det været vigtigere at sætte skub på disse visioner, lyder opfordringen fra Maria R. Gjerding, der ser frem til en spændende aften med en åben snak om hvad vi alle kan gøre høj som lav.

Formand for Danmarks Naturfredningsforening Allerød, Marianne Engberg, indleder årsmødet med beretningen om det forgangne års arbejde for naturen bl.a. om Bastrup Nord fredningen. Råstofplan 2020 med stor betydning for Allerød. Farremosen og beskyttet natur og så et spændende samarbejde med nabo kommunerne om et stiforløb mellem Sjælsø og Furesø.

Tid og sted
Tirsdag den 13. november kl. 19.30 i Lillerød sognegård, Kirkehaven 5, 3450 Allerød.