Affaldsindsamling

Den årlige affaldsindsamling i Allerød

Kom og giv en hånd med til den årlige affaldsindsamling i Allerød den 19. september  2020. Vi holder affaldsindsamling tre steder: Lynge, Lillerød og Blovstrød. Alle kan være med — børn og voksne, store og små.

Vores affaldsindsamling er en del af DN's landsdækkende affaldsindsamling for frivillige. I 2019 kom Allerød-indsamlerne tilbage med 544 kg. affald, 170 dåser med pant, 110 dåser uden pant og 700 cigaretskodder.

Læs mere om Affaldsindsamlinen 2019

Naturens dag

Den 13. september 2020 markerer DN Allerød som regel naturens dag med en guidet tur til Mølleåen (Hestetang å) med omgivelser.

Turen vil foregå til fods.Vi går i kanten af Terkelskov til Hestetangvej og derfra til Klevad eng og mose gennem Nyvangskoven. Gode muligheder for at se trækkende fugle og andet interessant

Turleder: Kurt Borella

* * *

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets mærkedag for naturoplevelser. Formålet er at åbne naturen for børn og voksne. 

Naturensdag.dk

 


Årsmøde i DN Allerød

Vores næste årsmøde afholdes torsdag den 5. november 2020

Kom og hør om, hvad Bestyrelsen har arbejdet med i 2020, når det gælder om at beskytte og bevare naturen i Allerød. Formand for DN Allerød Marianne Engberg vil berette om lokalafdelingens arbejde i 2020, og hvilke opgaver der venter.

Endeligt program med oplægsholdere bliver annonceret i den lokale avis Allerød Nyt.

Dagsorden, jf. vedtægter. Efterfølgende er der for medlemmer valg til bestyrelsen.

Alle er velkomne. Tilmelding ikke nødvendig.


COVID19 information

Vi følger myndighedernes anbefalinger om forebyggelse af Corona. Det betyder at vi har udskudt eller aflyst nogle af vores planlagte arrangementer. Nye datoer kommer til at fremgå her på siden.

Aflyst: Flagermusetur

Flagermustur august 2020 er desværre aflyst på  grund af Covid19. Vi håber at kunne afholde flagermustur på et senere tidspunkt. 

* * *

Ved hjælp af ultralydsdetektorer opfanger vi de signaler, som flagermus sender. Alt efter hvilken frekvens flagermusen sender, kan vi bestemme, hvilke arter vi møder. Flagermusekspert Carsten Juel fortæller under turen om de forskellige flagermus.

Det er gratis at deltage, og tilmelding er ikke nødvendig. Vi mødes på parkeringspladsen ved Allerød Sø for enden af Allerødvej. I tilfælde af regn aflyses turen. 

Skåne-tur udskydes til 2021

Bustur til Skåne2 er udskudt til 2021
DN og Norden følger myndighedernes anbefalinger og udskyder den fælles tur til Skåne. En ny dato forventes at ligge 2021, og vi vender tilbage så snart det ligger fast. 

Deltagere, der ønsker deres indbetaling tilbage kan kontakte os for tilbagebetaling. 


Aflyst: Bæredygtig Borgerdag

Bæredygtig Borgerdag er udskudt til 2021 på grund af Covid19.

* * *

Bæredygtig Borgerdag afholdes i forbindelse med Allerød Kommunes 50-års jubilæum i Centerhallen — med mange aktiviteter og underholdning. DN Allerød er til stede med en stand, hvor vi har aktiviteter specielt for børn og unge.

Aflyst: Æblets dag

Æblets dag 2020 aflyses pga. Covid19.

* * * 

Æblets dag med æblepresning på Skovensvej foran biblioteket.
Her kan man få presset egne æbler på en gammeldags presse. Medbring egne friske og vaskede æbler samt flasker til opbevaring af saften – og måske en kniv.

* * *
Æblepresningen er arrangeret i samarbejde med Vestre Hus Børnenaturcenter, Allerød Bibliotek og Den Grønne Guide.

 


Aflyst: Aktiv Fritid

På grund af Covid 19 er arrangementer i forbindelse med Aktiv Fritid desværre aflyst.

* * *

Allerød på kryds og tværs er et arrangement drevet af ildsjæle fra forskellige dele af foreningslivet. Arrangementer henover ugen skaber oplevelser og viser hvad forenings- og kulturlivet i Allerød kan tilbyde.